Oyun İncelemesi: Clash Of Clans/ Bölüm 1

Merhaba arkadaşlar ben MissJoker. Bugün size sevdiğim ve aktif olarak oynadığım Supercell yapımı bir strateji oyunu olan Clash Of Clans'ı inceleyeceğim. Hazırsanız başlayalım.
 Türkçeye çevrildiğinde ''Klanlar Çatışması'' anlamına gelen Clash Of Clans, Helsinki/Finlandiya merkezli bir oyun şirketi olan Supercell tarafından üretilmiştir. Clash Of Clans, çok oyunculu çevrimiçi bir strateji oyunu ve aynı zamanda freemium bir oyundur. (freemium ücretsiz oyun demektir.)
Android platformda Clash Of Clans ilk defa 30 Eylül 2013'te Kanada ve Finlandiya'da oynanmaya başlandı. Bir hafta süreyle oyunun beta sürümü yayınlandıktan sonra 7 Ekim
2013'te Play Store'da sessiz yükselişine başladı Clash Of Clans. İOS platformunda 2012'nin en çok indirilen 5 uygulaması arasına girmeyi başaran oyunun bu başarısı hem tekli hem de çoklu oynanabilmesi ve eşli oynanabilmesine bağlanıyor. Oyunda yeşil taşlara ödeme yapabilirsiniz. Clash Of Clans 2013 yılının ilk yarısında günde 2.4 milyon dolar hasılat ile yıla damgasını da bu şekilde vurdu zaten.
Oyuna yeni başladıysanız size tavsiyem yeşil taşları harcamayıp biriktirmeniz. Çünkü yeşil taşlar oyundaki yükselişinizi hızlandıran önemli bir unsurdur.
Clash Of Clans'ta yapmanız gereken ilk şey depolarınızı ve ana binanızı yükseltip bozuk klan kalenizi onarmak. Sonrasıysa kendiliğinden gelecektir zaten. Bir klana üye olmak ve klan savaşlarına katılmak köyünüzün yükselmesinde önemli bir rol oynar. Klan savaşlarından gelen bonus ganimetle Ana Binanızı yükseltebilir ve kilidi açılan yapıları (örneğin labaratuar, havan, hava savunması, kışla gibi) kurarak seviyenizi ve kupanızı yükseltebilirsiniz. Şimdi Biraz Clash Of Clans'taki yapılardan bahsedelim;
                                                     SAVUNMA YAPILARI:
Duvar: Köyünüzü çepeçevre saran koruma unsurudur. Bir nevi surdur. Fakat bu ihtişamlı yapılar Duvar Yıkıcı'lar tarafından kolaylıkla yıkılabilir. Domuz Binicileri'yse duvarlarınızın üzerinden atlarlar.
Top: Oyunda size verilen ilk savunma birimidir. Yalnızca kara saldırılarına karşı etkilidir.
Okçu Kulesi: Menzili fazladır ve hem karadan hem de havadan gelen saldırılara karşı işe yarar.
Havan: Yüksek seviyeli havan karadan gelen askerleri (barbar, büyücü, okçu vb.) 1 veya 2 vuruşta yok edebilir.
Büyücü Kulesi: Hem havadan hem karadan gelen askerleri alan tesiri vuruşu sayesinde telef edebilir. Büyücüyü yok etmek için en iyi yol askerleri dağıtarak göndermektir.
Bomba: Kara ve Hava olmak üzere ikiye ayrılır. Her iki tür bomba da düşmanlara ciddi zararlar verir.
Yaylı Tuzak: Karadaki düşmanlar için etkilidir. Fakat Barbar Kral, Okçu Kraliçe, P.E.K.K.A., Golem ve hava birimleri üzerinde işe yaramaz.
İskelet Tuzağı: Küçük iskeletlerin kara veya hava birliklerine saldırmaları için ayarlanabilir. Birliklere pek fazla hasar vermez.
Hava Savunması: Havadan gelen düşmanlara karşı köyünüzü savunur. Ciddi bir tuzaktır.
Hava Bombası:  Uçan birimlere karşı bir tuzaktır. Şifacı'ya zarar vermez.
Hava Patlatıcı: Uçan birimleri hava püskürterek uzaklaştırır.
Gizli Tesla: Adı üzerinde gizli bir silahtır. Düşman belli bir menzile girene kadar gözükmez. P.E.K.K.A'lara normal birimlere verdiği zararın 2 katını verir. Çok ciddi bir silahtır.
Dev Bomba: Aynı anda çoklu kara birimlerini yok eder. Yaban Domuzu Binicileri'ne 1.5 kat daha fazla hasar verir.
Güdümlü Hava Mayını: Ejderha gibi birimlere çok yüksek hasar vermesiyle ünlüdür. Dalkavuk ve Şifacı'ya etki etmez.
X-Yayı: Karaya da havaya da etki eder fakat isteğiniz üzerine sadece birine etkisi olur. İksirle çalışır, iksiri bittiğinde yeniden doldurmanız gerekir.
Cehennem Kulesi: Oyunun en son açılan ve en güçlü savunma birimidir. Deyim yerindeyse Cehennem Ateşi'ni püskürtür ve hedefe ne kadar alev püskürtürse verdiği hasar artar. Kara ve Havada etkilidir. Ejderha, Golem ve P.E.K.K.A'yı kısa sürede yok edebilir. Kara iksir'le çalışır ve içindeki kara iksir bittiğinde yeniden doldurmanız gerekir.
Barbar Kral: Hem savunmada hem saldırıda kullanabilirsiniz. 10.000 kara iksirle alınır ve köyünüzü siz yokken savunur. İsterseniz savaşta da onu yanınıza alabilirsiniz. Savaşırken canı giderse biraz dinlenir. Sadee kara birimlerine etki eder.
Okçu Kraliçe: 40.000 kara iksirle alınır. Barbar Kral'dan daha güçlüdür. Hem kara hem havaya etki eder. Güçlü bir savunma birimidir.



-M.J.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
eline sağlık