Batman V Superman: Adaletin Şafağı /Beklenen İnceleme

         
         Herkese merhaba, bugün size Man Of Steel'ın (2013 yapımı mükemmel bir Superman filmidir) devamı niteliğindeki bu filmi inceleyeceğim, yanlış anımsamadınız, bahsettiğim film: Batman v Supermen: Adaletin Şafağı! Film bilinene göre 25 Mart 2016 'da çıkacak. Yapımcılığını Warner Bros. un üstleneceği bu filmle ilgili şahsi düşüncemse hem DC piyasayasına hem de Marvel piyasasına bomba gibi düşeceği ve yeni yapımcılar için adeta ışık kaynağı olacağı. Filmin yaş sınırlamasıysa 13. Zira Man Of Steel'in yaş sınırlaması 12'ydi. (Film çıktığında 11 yaşındaydım ama yine de sinemaya girip izleyebilmiştim. Ki Man Of Steel'ı izleyenler bilir filmde hiç 12+ içerik bulamazsınız. Yani bu 13 yaş sınırlaması tamamen keyfine konulmuş diyebilirim.)

Kaynak:https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/750x422/56f6706067b0a909e0986136.jpg

     Filmin senaryasu David S. Goyer'a ait. Oyuncu kadromuzsa Batman (Bruce Wayne)'i Ben Affleck, Superman (Clark Kent)'i Henry Cavill, Wonder Woman (Diana Prince)'ı Gal Gadot, Alfred'i Jeremy Irons, Lex Luthor'u Jesse Eisenberg, Lois Lane'i Amy Adams, Martha Kent'i Diana Lane, Cyborg'u Ray Fisher, Perry White'ı Laurence Fishburne ve Aquaman (Arthur Curry)'i Jason Mamoa oynayacak. Man Of Steel'in devamı niteliğindeki bu filmde Zack Snyder yönetmen koltuğuna oturacak.
Filmin hikayesiyse DC Comics'in açıklamalarına göre Frank Miller'ın 1986 yılında okuyuculara sunduğu bir roman olan Batman Superman'e Karşı'dan (Veya Superman Batman'e Karşı, iki türlü de çevrilebilir) birkaç bölümün -kesitin- uyarlaması. Uyarlamaların tamamen kitaba göre olmayacağı da söyleniyor, bana sorarsanız şiddetle bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Fakat bu roman sadece filmin iskeletini oluşturuyor.
Filmde aksiyon sahnelerinden istemediğiniz kadar var.
Filmin konusuysa Batman ve Superman'in ilk defa karşı karşıya gelmesi. Bu durum çoğu hayranı ikiye ayırmış durumda. (Sonucu ben de merak etmiyor değilim) Kimi hayranlar Batman'in zekası ve teknolojik aletleriyle (Özellikle Kriptonitle) Superman'i yenebileceğini savunurken, kimisi de Superman'in Batman'i her türlü alt edebileceğini düşünüyor. Peki siz hangi taraftasınız?

-M.J.

Yorumlar