Deadpool (Böyle Katil Olur Mu?) /Marvel

Kaynak:https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/750x422/5a9fc0a92269a217d830b174.jpg
                Merhaba arkadaşlar. bugün sizinle Marvel Comics'in en mükemmel kahramanlarından biri olan Deadpool'a göz atacağım. Deadpool, ilk olarak Fabien Nicieza ve Rob Liefeld (Bir Teen Titans hayranıdır, Deadpool'u da Deathstroke'tan özenerek yaratmıştır. Tabi Deadpool çok daha iyi bir karakterdir) tarafından New Mutants'ın 98. sayısında (Şubat 1991) kötü bir karakter olarak karşımıza çıkmıştır. Annesini kanser yüzünden kaybetmiştir. Babasıysa arkadaşı tarafından öldürülmüştür. Sonraysa Wolverine'in kurduğu X-Force'a katılıp iyilerin tarafına geçmiştir fakat bu geçiş onu yine de iyi bir karakter yapmaya yetmemiştir. Çünkü kendisi bir Anti-Kahramandır. Rob Liefield'ın Deadpool'u Deathstroke'a özenerek yarattığının en büyük kanıtı Deathstroke'un gerçek adının Slade Wilson, Deadpool'unsa Wade Wilson olmasıdır. Şimdi biraz Deadpool'a dönelim.
Deadpool Taco ve Chimchanga'ya bayılır. Merc With a Mouth olarak tanınır çünkü kendisi gevezenin tekidir. Domino (Marvel'ın sevilen bir karakteridir.) Deadpool'un konuşarak bir adamı bile intihar ettirebileceğini söyler. Deadpool'u çizgi roman dünyasında özel yapan şeyse kendisinin 4. duvarı aşabilmesidir.
Nedir Bu 4. Duvar: 4. Duvar herhangi bir karakterin (Mesela bizim Deadpool'un) çizgi romanda olduğunu ve kendisinin bir çizgi karakter olduğunu fark edip okuyucuyla (Yani sizinle) sohbet edebilmesidir. Bu sohbetler genellikle sizi gülmekten yerlere yatıracak kadar komik olur. Genellikle çizgi romanın bir sonraki karesini de görebilmesi onu Deadpool yapan özelliktir. Ve çift kişiliklidir. Çift kişilikse Deadpool'un en çok uğraştığı sorundur diyebilirim. Kafasında iki tane ses vardır. Biri akılcı ve mantıklıdır, diğeriyse eğlenceli, komik ve sapık bir kişiliğe sahiptir. Sesi benzin ve çakıl taşına benzetildiği için konuşma balonları hep diğer kahramanlardan farklı bir renktedir.
Deadpool acımasızca adam kesip biçmesiyle ün salmıştır. Acıma ve merhamet duygularından yoksundur. Kahramanımız hem acımasız, hem de eğlencelidir bir bakıma. Karakterimizin geçmişiyse tam olarak bilinmemektedir. Deadpool asla kadınları ve çocukları öldürmez. 
Deadpool ölümsüzdür. Deadpool Ölüm'ün kendisine aşıktır ve Thanos da Ölüm'e aşıktır. Deadpool sürekli Ölüm'le bir araya gelebilmek için iyileşme yeteneklerinin sınırlarını zorlar fakat Thanos Ölüm'ün de Deadpool'u sevdiğini öğrenince Deadpool'u Ölüm'le bir daha asla bir araya gelmemesi için onu ölümsüzlükle lanetler. Ölüm dışında Deadpool'un bir sürü sevgilisi vardır ama bunların çoğu hayat kadınlarıdır. Deadpool onun dışında zaten sapık bir karakter olduğu için gördüğü her kadına sulanır diyebilirim.
Kaynak:https://www.merlininkazani.com/images/games/11804/galeri_11.jpg
Nasıl Deadpool Oldu: Wade Wilson (Deadpool) kanser olduğunu öğrenir. O dönemde çok sevdiği kız arkadaşı (Kendisi bir hayat kadınıydı) Vanessa'yı sırf kanser olduğu için terk etmek zorunda kalır. Sonradan kanserini tedavi edebileceğini öğrenmiştir ama iş işten geçmiştir. Ama Wade'in mücadelesi bununla sınırlı değildir. Weapon-X adlı projeye katılarak kanserine bir çare bulabileceğini öğrenen Wade, zaman geçmeden programa kayıt olur. Kanserinin çok ilerlemiş olması yüzünden doktorlar çok farklı bir tedaviye başvurur. Ancak tedavi başarılı olmaz ve Wade'e verdikleri Wolverine serumu tersine işler. Yani Deadpool'un ölen hücrelerinin yenilenmesi gerekirken bunun tam tersi olur ve vücudundaki her hücre kanser hücreleriyle etkileşime geçer. Bu yüzden Deadpool, Marvel evrenindeki her kahramandan (Wolverine'den bile) daha hızlı iyileşir. Ama bilim adamları Deadpool'un deneyde başarısız olduğunu düşünürler ve onu başarısız deneklerin yanına atarlar. Deadpool'un yanına atıldığı denekler önceki deneylerden çok daha vahşi ve acımasız deneylere maruz kalırlar. Bu vahşet o kadar ileriye gitmiştir ki denekler ilk önce kimin öleceği üzerine bahse girerler. Bu bahsin adıysa Deadpool'dur. (Türkçesi Ölü Havuzu'dur) Bahsin konusuysa her deneğin ortak bir havuza (pool) para yatırması, ve kazanan deneğin parayı almasıdır. Wade bu oyun yüzünden akli dengesini kaybetmeye başladığını fark eder ve sürekli ölüm ve yaşam arasında gidip gelir.
Deadpool'un Ölüm'le İlişkisi: Bu olaylar olurken Wade Ölüm'ün kendisini fark eder ve Ölüm de Wade'in onu fark ettiğini anlar. Fakat Ölüm'ün bu ölümlüye karşı hisleri farklıdır. Ölüm, Wade'e aşık olmuştur. Yukarıda da belirttiğim gibi Wade sürekli Ölüm'le bir araya gelmenin yollarını arar. Wade kısa sürede arkadaşları tarafından saygı duyulan biri olmuştur fakat Başgardiyan Ajax, Wade'in bu bahsin en üst sıralarına çıkmasını çekemez ve hıncını Wade'in arkadaşlarından alır. Wade arkadaşlarının bu kadar acı çekmesine daynamaz ve onları kendi elleriyle öldürür. Sonrasındaysa Wade insanları öldürmeme kuralını çiğnediği için Ajax tarafından kalbi sökülerek cezalandırılır. Wade Ajax'tan o kadar nefret eder ki, bu nefret onu ölümden döndürür. Ajax'ı millete zulüm ederken yakalayan Wade, Ajax'ı makineli tüfekle paramparça eder ve o laboratuvarı yok ederek oradan kaçar ve bu olayın anısına kendine Deadpool isimini verir.
Ayrıca Deadpool, İngilizce'nin dışında Almanca, İspanyolca ve Japonca dillerini akıcı bir şekilde konuşabilir.

Deadpool'un en şizofrenik maceraları Deadpool Kills Deadpool ve kuşkusuz Deadpool Kills Marvel Universe'tür.
Kaynak:https://cdn.kayiprihtim.com/wp-content/uploads/2019/01/deadpool-ust-800x425.jpg
Deadpool Kills Deadpool'da Deadpool paralel evrenlere gider ve kendi kopyalarını bulur ve öldürür. Deadpool'un kopyalarıysa Lady Deadpool, KidPool, DogPool, Headpool, Deadpool Pulp, Dreadpool, Golden Age Deadpool, Evil Deadpool, Pandapool, Wolverine Pool ve D.E.A.D.P.O.O.L. M.O.D.O.K'tur.
Deadpool Kills Marvel Universe'te ise Deadpool bütün Marvel evrenini psikopatça öldürür. Bu da yetmez Deadpool Marvel yazarlarını ve sonradan hızını alamayıp Sherlock Holmes gibi tarihin klasikleri haline gelmiş figürleri de öldürür.
Shiklah: Deadpool'un Shiklah ile tanışması Deadpool'a verilen bir görev sırasında olur. Shiklah ölülerin şeytani kraliçesidir ve kötü karakterler arasındadır. Birkaç kez dövüşmüşlerdir sonra da nişanlanmaya karar vermişlerdir. Deadpool's Wedding adlı sayının kapağında toplam 232 karakter vardır ve Tek Bir Çizgi Roman Kapağında En Çok Karakter rekorunu kırıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.
Filmi: Deadpool'un beyazperdeye ilk yansıması 5 Şubat 2016'da olacak. Tim Miller'ın yönetmen koltuğuna oturduğu ve Deadpool'u Ryan Reynolds'un oynadığı filmin yaş sınırlaması 15 veya 18 olacağa benziyor. Küçük okuyucularımız için üzgünüz :( Fakat yaş sınırlaması kaç olursa olsun bu film çok tutacağa benziyor benden söylemesi.



                                                                    -M.J.
















Yorumlar