Wolverine: Yakışıklı Pençeler /Marvel

            Merhaba arkadaşlar. bugün sizlerle ikinci kez Marvel'dan bir süper kahraman incelemesinde karşınızdayım ve size çok sevilen Wolverine karakterini tanıtacağım.Hazırsanız hemen olaya girelim.
Kaynak.https://cizgiromanuzmani.com/wp-content/uploads/2018/06/3-1-750x460.jpg

Wolverine, Marvel Comics'in Kasım 1974'te yarattığı The Incredible Hulk'ın 180. sayısında karşımıza çıkmıştır. Kendine özgü çizgi romanıyla karşımıza ancak 1988'de çıkabilmiştir. Gerçek adı James Howlett'tir ama Logan adıyla tanınmıştır. Lein Wein, John Romita ve Sr. Herb Trimpe tarafından tasarlanmış ve yaratılmıştır. Kökeni sansargillerdendir. Bundan dolayı her iki kolunda da üçer pençe bulunur. Marvel evreninde birçok çizgi romanda yer almıştır. Bunlar
X-men, Avengers, The Incredible Hulk, Secret Defenders, Alpha Flight, Weapon X, Hydra ve S.H.İ.E.L.D gibi çizgi romanlardır. Wolverine ilk başlarda çok tutulmasa da şu anda Marvel 'en rağbet gören kahramanıdır. Güçlerinden bazıları kendini iyileştirme, insanüstü duyu, güç, çeviklik ve uzun ömürlülüktür. Wolverine aslında çok yaşlı bır kahramandır. Ancak kendi kendini iyileştirme gücü olduğu için bu kadar fazla yaşayabilmiştir. Unutmadan söyleyeyim kendisi bir mutanttır ve sansargillerden olmasıyla beraber pençelerinin olmasının sebebi budur.
    Pençelerinin (çok güçlü olmasına rağmen) tek kesemediği nesne Kaptan Amerika'nın kalkanıdır. Bunun yanı sıra İngilizce, Japonca, Çince, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Kızılderilice gibi dilleri de akıcı olarak yazabilir.
Wolverine ilk olarak 2000 yılında beyaz perdeye yansımıştır. Sonra sırasıyla 2003, 2006 ve 2009'da, son olarak da ''Wolverine'' adlı kendi filmiyle beyaz perdeye yansımıştır. Bu filmde pençeli kahramanımızı Hugh Jackman canlandırmıştır. Wolverine hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz size bu filmi izlemenizi öneririm.
    Evet arkadaşlar, bugünkü yazımın da sonuna geldim. Umarım okurken keyif almışsınızdır. Türkiye'de Wolverine hakkında pek de fazla kaynak yok. Dediğim gibi, eğer Wolverine hakkında burada atladığım bazı detayları da bilmek isterseniz size Wolverine'in filmini izlemenizi öneririm. Keyifli okumalar...

-M.J.

                                                 

Yorumlar