Superman'i Sevmeniz İçin 5 Neden

Kaynak:https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/750x422/5aa7cfbe7af5071efc764efc.jpg
1. Güçlerinin İnsan Üstü Ve İdolik Olması:
Superman'in varlığı bilindiği üzere X-Ray Görüşü, Teleskobik Görüşü, Mikroskobik Görüşü, Süper İşitmesi, Süper Hipnotizma, Deniz Altı Görüşü, Süper Nefesi, Mükemmel Dayanıklılığı, Süper Hızı, Süper Zekası, kendisi gibi süper güçlere sahip havalı kıyafeti ve hepimizin çocukluğunda bize mutlaka ''Ben Süpermen gibi uçucam!'' dedirten o idolik duruşuyla yer kaplamıştır.

2. Diğer Kahramanların Aksine Sadece Tek Bir Zayıf Yönü Olması:
Superman'i öldürmek veya ağır biçimde yaralamak isterseniz,
ya mükemmel bir kimya bilgisine sahip olan DC'nin karanlık yüzü Joker'e gidersiniz ya da Superman'in kadim düşmanı Lex Luthor'dan küçük bir iyilik istersiniz: Evet, doğru tahmin, bahsettiğimiz o küçük iyilik hatırı sayılır bir ölçüde Kriptonit!

3. Şu Anki Hali: Superman'in eski hali kel, tipsiz, sadece üstün zıplama gücü olan kötü bir uzaylıydı. Ancak Superman'in yaratıcıları bu konsepti satamadı ve ortam bizim karizmatik Clark Kent' imize kaldı. Superman'in kostümü ilk yaratıldığı tarih olan 1933'ten bu yana neredeyse hiç değişmemiştir. O kostümde yapılan tek değişiklik Superman'in ikonik taytının üzerine sadece bir don eklenmesidir (Evet, don!). Buna da değişiklik diyemeyeceğimiz için (Mesela diğer karakterlerin değişimine -evrimine- bakarsak /Örnek Verecek Olursak Batman/ Superman'e yapılanların bir değişiklik olduğunu söylemek doğru değildir.)

4. Dostları Ve Düşmanları: Superman'in dostları ve düşmanları (süper kahramanlar ve süper kötüler) Batman ailesinden sonra çizgi roman dünyasının en geniş ailesidir. Başta Batman, Flash, Wonder Woman olmak üzere pek çok dostu ve düşmanlarındansa en başta Lex Luthor, General Zodd ve Brainiac ve unutmadan Darkseid bu ailenin sadece çok bilinen (bu işlerle çok ilgisi olmayan insanların bildiği) elemanlarıdır.
Kaynak:https://www.merlininkazani.com/images/games/11758/103477_640.jpg
5. Superman Olması 
(Şaka Şaka)
Her Anlamda Bir İlk Olması: 
Hepimizin ilk tanıştığı kahramandır Superman. Çocukluğumuzda büyük bir iz bırakmakla birlikte çoğumuzun idolüdür de. Superman her anlamda bir ilktir çünkü 1933'te yapıldığı için herkesin ve dünyanın ilk kahramanıdır. Yani ondan önce süper kahramanlar ve süper güçler yoktu. Ondan önce insanlar ''Süper'' kelimesine farklı anlamlar yüklüyorlardı. Superman hepimizin içindeki çocuğu çıkarmıştır ve her yeni filmiyle çocukları (ve çocuk kalmak isteyen büyükleri) sevindirmiştir. Superman aynı zamanda içimizdeki vatan aşkını da harekete geçirmiştir. Superman güldüğünde gülüp, ağladığında ağlayan insanlar olmuşuzdur. Çünkü Superman'in felsefesi budur. İşte biz, bu yüzden Superman'i seviyoruz.
Superman'in filimlerinin kısa bir kolajını izlemek için: https://www.youtube.com/watch?t=1&v=biS_iYkhyrM


-M.J.


Yorumlar